tiistai 25. syyskuuta 2012

Supervilja: Kvinoa

Moko Market & Café:n ruoissa suositaan raaka-aineita, joilla on herkullisen maun lisäksi hyviä terveysvaikutuksia. Kokosimmekin näistä raaka-aineista lyhyet esittelyt ja pyrimme antamaan niiden kautta vinkkejä ruoanlaittoon. Koko ’Mokossa  syöt’ –raaka-ainesarjan voi katso koosteena täältä tai lukea kaikki esittelyt täältä. Edellisessä postauksessa kerroimme suppilovahveroista ja nyt sarjamme päättää kvinoa.



Kvinoaa voidaan kutsua superviljaksi rikkaan ravintoainepitoisuutensa vuoksi. Itseasiassa kvinoa ei edes ole vilja (vaan siemen), mutta sitä voidaan käyttää ruoanlaitossa esim. riisin tai muiden viljalajikkeiden tapaan. Kvinoa ei sisällä lainkaan gluteenia, joten se sopii myös keliaakikoille. Kvinoassa on enemmän valkuaista ja mineraaleja, kuin viljoissa yleensä ja siinä yhdistyvät ravitsemuksellisesti maidon ja viljan hyvät ominaisuudet. Kvinoa sopii siis hyvin vegaanillekin ruokavaliota täydentämään. Se on lisäksi yksi harvoja kasvikunnan tuotteita, jolla on sama täydellinen proteiinirakenne kuin esim. lihassa ja kanassa.


Moko Market & Caféssa kvinoaa käytetään usein salaatintäytteenä. Mokossa käytetään enimmäkseen mustaa kvinoaa, joka on maukasta - ja hauskan näköistäkin! Mutta on olemassa myös vaaleaa kvinoaa. Kumpaakin löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista tai luontaistuotekaupoista. Kvinoaa voi käyttää riisin tapaan lisukkeena tai osana herkullisia salaatteja ja keittoja. Kannattaa kokeilla tätä superia superviljaa!

Vinkki!

Kokeile tehdä kvinoapuuroa, se on ravintorikkaampaa kuin tavallinen viljasta valmistettu puuro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...